チチェスター・カレッジ便り

イギリス、チチェスター・カレッジへの長期留学が再開され、今月上旬に国際英語学科の学生4名(卒業生含む)が出発しました。

寮生活の学生も、ホームステイの学生も皆、順調な様子を知らせてくれています。

ヒースロー空港に到着!

ネイティヴ助教のシャバリン先生あてに届いた、学生のひとり(ホームステイを選択)からのメールを一部紹介します。

ステイ先のファミリーと一緒に

Hi! Long time no see! How are you? I’m having a good, great, superb time in Chichester. I cannot become homesick at all, because I have a chat with my parents on zoom every weekend, and sometimes I talked with ○○○ on Twitter.

「ホームシックにはなりようがないです。Zoomで家族と話したり、Twitterで友人○○○としゃべっているからです!」

と、留学生活を満喫している様子です。

チチェスター大聖堂

[One of my teachers ]said I might promote and join a higher B2 class after about a month if I keep on studying hard. Also, I told her that I’d like to take a Cambridge English class, and get C1 certification, if I could. Then, she replied I might promote the C1 class around the end of the year. Since my reading, listening, and writing skills are fairly good, I ought to improve as my speaking one as possible.

「チチェスターの先生からは、このペースで頑張って勉強すれば、上級クラスに上がれるだろう、と言われました。ケンブリッジ検定のクラスを履修してC1を取得したい、と伝えたところ、1年の留学が終わる頃にはそこまで行けるかもしれない、とのことでした。リーディング、リスニング、ライティングのスキルがあるので、これにスピーキングを頑張って伸ばせば可能だろう、とのお話でした。」

クラスメートと

本当に真面目な彼女のこと、さらなる高みを目指して夢を実現してくれることでしょう!

応援しています。

(A. Koizumi)